Ryžový nákyp so slivkami

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Prebratú a umytú ryžu uvaríme s olejom, soľou a korením. Keď vychladne, premiešame ju s mliekom, žĺtkami, solamylom, hrozienkami, nadrobno posekanými orechmi a slivkovým kompótom bez sirupového náleve. Potom primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a cukru. Nákyp vlejeme do misy z jenského skla a zapečieme v stredne vyhriatej rúra. Servírujeme ho teplý. Na ozdobenie môžeme použiť kakao, škoricu, práškový cukor a po povrchu pokvapkáme rozpustením maslom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Morčacia roláda

Náročnosť

Černohorský rezeň

Náročnosť

Hovädzí vývar so šunkovými knedličkami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Polievka Hašé

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Husárska roláda

Náročnosť