Marhuľový džem

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Čerstvo obraté marhule rozdelíme na dve časti (zrelé a menej zrelé), umyjeme, odkôstkujeme a odvážime. Zrelé marhule zmiešame s malým množstvom vody a za stáleho miešania dobre rozvaríme, prípadne aj pretrieme. Pridáme menej zrelé marhule pokrájané na kúsky, premiešame a varíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme kryštálový cukor (800 g cukru na 1 kg nerozvarených marhúľ) a pektín (5 g na 1 kg marhúľ) a všetko za intenzívneho miešania dovaríme. Potrebnú hustotu džemu skúšame tak, že na schladený porcelánový tanierik dáme lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je džem hotový. Horúci džem nalejeme do čistých, suchých a teplých pohárov celkom doplna, prikryjeme dvojitým celofánom alebo pergamenovým papierom, previažeme a necháme voľne schladiť pri izbovej teplote.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená