Marhuľový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, lekvár, rum a žĺtky miešame 15 minút. Pridáme preosiatu strúhanku, krupicu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame. Nákypovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre. Upečený nákyp vyklopíme a polejeme marhuľovou polevou.
Marhuľová poleva:
Lekvár s rumom dobre vymiešame a polejeme nákyp.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Gazdovský bravčový lalok

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Polievka s párkami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kelové knedličky

Náročnosť

Tvarohové tyčinky

Náročnosť