Marhuľový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, lekvár, rum a žĺtky miešame 15 minút. Pridáme preosiatu strúhanku, krupicu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame. Nákypovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre. Upečený nákyp vyklopíme a polejeme marhuľovou polevou.
Marhuľová poleva:
Lekvár s rumom dobre vymiešame a polejeme nákyp.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Banánová torta

Náročnosť

Vajcia so smotanou

Náročnosť

Roštenky Esterházy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina