Marhuľový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, lekvár, rum a žĺtky miešame 15 minút. Pridáme preosiatu strúhanku, krupicu a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame. Nákypovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre. Upečený nákyp vyklopíme a polejeme marhuľovou polevou.
Marhuľová poleva:
Lekvár s rumom dobre vymiešame a polejeme nákyp.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečený moriak

Náročnosť

Pivová štrudľa 1.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Sladké palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút