Pražská šunka po domácky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, osušíme čistou utierkou a pokrájame na plátky l cm hrubé. Potom ich posypeme soľou a miesime spolu asi ½ hodiny. Takto pripravené mäso dáme do misky a necháme v chladničke 24 hodín odležať. Potom mäso za pomoci rúčky varešky natláčame tesne do 1 litrovej fľaše z umelej hmoty (od octu). Fľašu uzavrieme záverom a necháme mierne variť vo vode 1 ½ hodiny. Potom fľašu s mäsom z hrnca vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nožom odrežeme dno fľaše a uvarenú šunku vyklopíme. Úhľadne nakrájame a podávame s cviklovým šalátom, chrenom a chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jablkový koláč 1.

Náročnosť

Tvarohové halušky

Náročnosť

Maslový krém

Náročnosť

Boršč s pirôžkami

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny