Mrkvová torta

Žĺtky a práškový cukor dobre do penista vymiešame. Pridáme uvarenú, vychladnutú a postrúhanú mrkvu, citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s mletými orieškami, mletou škoricou, strúhankou a múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme k vymiešaným žĺtkom. Všetko spolu zľahka zamiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernom ohni. Upečenú a vychladnutú tortu polejeme citrónovou polevou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman
Zanechať komentár