Mrkvová torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žĺtky a práškový cukor dobre do penista vymiešame. Pridáme uvarenú, vychladnutú a postrúhanú mrkvu, citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s mletými orieškami, mletou škoricou, strúhankou a múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme k vymiešaným žĺtkom. Všetko spolu zľahka zamiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernom ohni. Upečenú a vychladnutú tortu polejeme citrónovou polevou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená