Milánske zemiaky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme ich na dno pekáča, ktorý vytrieme maslom. Na časti masla udusíme očistené a pokrájané huby, ku ktorým pridáme na rezance pokrájanú šunku. Keď sú huby mäkké, premiešame ich so zemiakmi. Zo zvyšujúceho masla a hladkej múky si urobíme zápražku, zalejeme ju zriedeným paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme a povaríme. Zemiaky s hubami prelejeme omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom a zapečieme v dobre vyhriatej rúre do zlatista.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená