Postup receptu
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao s múkou a tuhý sneh. Zľahka premiešame, vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech na hrúbku 3 cm a upečieme v stredne teplej rúre. Vychladnuté cesto vyklopíme, dva razy vodorovne rozrežeme, potrieme krémom, spojíme a dáme stuhnúť na chladné miesto. Potom povrch potrieme lekvárom a pokrájame na kocky, trojuholníky a pod., ktoré namáčame v čokoládovej poleve. Na každý kúsok môžeme dať polovicu orecha.
Krém: Žĺtok, kakao a maizenu rozmiešame v malom množstve mlieka, za stáleho miešania prilejeme do vriaceho mlieka a povaríme. Maslo vymiešame s cukrom a po častiach primiešame uvarený studený krém a rum.
Poleva: Tuk rozpustíme a do teplého zamiešame čokoládu pokrájanú nadrobno a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Vlažnú polevu nalejeme na múčnik a na chladnom mieste necháme stuhnúť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ