Mrkvové pyré

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistenú mrkvu pokrájame, pridáme maslo, posolíme, podlejeme vriacou vodou a prikrytú dusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou. Mäkkú mrkvu dáme do mixéra, prilejeme toľko mlieka alebo sladkej smotany, aby pri mixovaní vznikla polohustá kaša. Nakoniec podľa chuti primiešame citrónovú šťavu a trocha cukru. Podávame k varenému, dusenému alebo pečenému mäsu, prípadne k bezmäsitému pokrmu (nie sladkému).

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Maďarský guláš 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zvara – polievka

Náročnosť

Bravčové stehno na čerstvých hríboch

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zemiakové šúľance s makom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút