Nórsky losos

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Lososa si umyjeme, potom ho poriadne vysušíme utierkou, trochu osolíme a posypeme tymiánom z jednej aj druhej strany. Najlepší je losos s kožou. Necháme asi pol hodiny odstáť a dáme piecť zhruba na 35 min. do rúry pri teplote 180-200 C.
Prejdeme na omáčku. Je to klasická kôprová omáčka. Urobíme si zátrepku z oleja a múky, potom pridáme mlieko a osolíme. Postupne pridávame kôpor každý podľa chuti. Keď sa to začne variť a bude to dosť husté odstavíme, dochutíme cukrom a octom.
Grilovanú zeleninu pripravíme v panvici na oleji a pridáme piffi korenie alebo, keď nie je grilovacie korenie premiešame, zakryjeme a necháme trochu podusiť a odstavíme.
Nové zemiaky si uvaríme celé (musia byť malinké), keď sa uvaria tak vylejeme vodu osolíme ich, pridáme rascu a zalejeme olejom a premiešame.
Postupne servírujeme na tanieri zemiaky s kúskom lososa, pridanej zeleniny a zaliate kôprovou omáčkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapekaná cuketa

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Kari šošovica

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Anglický šalát

Náročnosť