Hovädzie rizoto s hubami

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno, a sušené hríby namočíme do vody na približne hodinu. Bujón necháme rozpustiť vo vode.

  2. Na oleji a masle opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, opečieme, pridáme premytú ryžu (ideálne používame ryžu Arborio, ktorá je priamo určená na rizoto) a chvíľu popražíme. Pridáme namočené huby pokrájané na malé kúsky, bylinky, soľ a postupne zalievame vývarom (prilievame postupne žufanku bujónu, počkáme, kým sa voda vyparí a opäť dolejeme). Takto pokračujeme, až pokiaľ neminieme všetok bujón.

  3. Nakoniec do rizota pridáme nastrúhaný syr (parmezán či grana padano), pridáme 2 čl masla a necháme odstáť. Alebo rovno podávame. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzie mäso na zelenine (záhradnícke)

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Silvove prsia

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Moravské vrabce

Náročnosť

Guláš s údeným mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kačacia pečeň na cibuľke

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút