Hovädzie rizoto s hubami

Cibuľu si nakrájame nadrobno, a sušené hríby namočíme do vody na približne hodinu. Bujón necháme rozpustiť vo vode.
Na oleji a masle opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, opečieme, pridáme premytú ryžu (ideálne používame ryžu Arborio, ktorá je priamo určená na rizoto) a chvíľu popražíme. Pridáme namočené huby pokrájané na malé kúsky, bylinky, soľ a postupne zalievame vývarom (prilievame postupne žufanku bujónu, počkáme, kým sa voda vyparí a opäť dolejeme). Takto pokračujeme, až pokiaľ neminieme všetok bujón.
Nakoniec do rizota pridáme nastrúhaný syr (parmezán či grana padano), pridáme 2 čl masla a necháme odstáť. Alebo rovno podávame. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ