Pečený pstruh

Vypitvaných pstruhov umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, obalíme v preosiatej strúhanke, položíme na pekáč, na ktorom je rozohriata masť a z obidvoch strán pekne do ružova opražíme. Potom pekáčik vložíme do rúry a pečieme asi 8 – 10 minút. Upečených pstruhov pomocou lopatky preložíme na misu, poukladáme na ne bylinkové maslo a podávame. Bylinkové maslo: maslo na miske dobre vymiešame so soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, potom pridáme pokrájanú cibuľu, sardelové očko alebo sardelovú pastu, nadrobno pokrájanú uhorku, petržlenovú vňať a niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky. Všetko spolu zamiešame, sformujeme do valčeka a necháme v chladničke stuhnúť. Bylinkové maslo pokrájame na osem kúskov a pokladieme na upečených pstruhov.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ