Pečený pstruh

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Vypitvaných pstruhov umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, obalíme v preosiatej strúhanke, položíme na pekáč, na ktorom je rozohriata masť a z obidvoch strán pekne do ružova opražíme. Potom pekáčik vložíme do rúry a pečieme asi 8 – 10 minút. Upečených pstruhov pomocou lopatky preložíme na misu, poukladáme na ne bylinkové maslo a podávame. Bylinkové maslo: maslo na miske dobre vymiešame so soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, potom pridáme pokrájanú cibuľu, sardelové očko alebo sardelovú pastu, nadrobno pokrájanú uhorku, petržlenovú vňať a niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky. Všetko spolu zamiešame, sformujeme do valčeka a necháme v chladničke stuhnúť. Bylinkové maslo pokrájame na osem kúskov a pokladieme na upečených pstruhov.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená