Pilaf

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Baranie alebo jahňacie mäso z pliecka trocha naklepeme, pokrájame na malé kúsky a osolíme. Na rozpálenej masti opražíme do zlata cibuľu pokrájanú nadrobno, mletú červenú papriku, zázvor, rascu a mleté čierne korenie, pridáme pokrájané mäso, trocha podlejeme polievkou z kostí alebo bujónu a pomaly udusíme do polomäkka.

  2. Potom pridáme premytú sparenú ryžu, zľahka vidličkou zamiešame, podľa chuti dosolíme, prilejeme opäť vývar a na miernom ohni dodusíme. Podávame posypané postrúhaným tvrdým syrom a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 13, 2022 / 10:55

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená