Hovädzí vývar

Vývar patrí medzi najviac využiteľné tekutiny v kuchyni. Môžete z neho spraviť polievku, zamraziť a použiť do rizota či omáčok. Jeho varenie síce trvá dlho, avšak výsledok je skvelý a využiteľný v mnohých oblastiach kuchyne.
Viac podobných receptov nájdete tu. 

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Hovädzie kosti, cibuľu aj zeler potrieme olejom a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme približne 45 minút. Samozrejme, počas pečenia dávame pozor na zeleninu, avšak nie je problém, ak zelenina trocha prihorí.

  2. Kosti následne premiestnime do hrnca, pridáme hovädzie mäso a necháme variť približne 30 minút. Následne pridáme opečenú cibuľu, zeler a mrkvu. Varíme na najnižšom ohni čo najdlhšie (ale kľudne postačia aj dve hodiny, záleží od toho, koľko máte času).

  3. Kosti, zeleninu aj mäso vytiahneme z vývaru. Z kostí môžeme spraviť druhý vývar, nazývaný aj remouillage. Mäso pokrájame na kúsky, zeleninu taktiež a všetko vrátime naspäť do hrnca. Teraz už len dochutíme a môžeme podávať. Vývar však dochutiť nemusíte a stačí ho zamraziť a použiť na rôzne omáčky či rizotá. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 24, 2022 / 16:04

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bratislavské rožky

Náročnosť

Domáca majonéza

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
lokše Vegetariánske jedlo

Lokše z kapusty

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Zemiaky plnené bryndzou a slaninkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút