Plnená paprika 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso zomelieme a pridáme v mlieku namočené vyžmýkané žemle, vajce, nadrobno posekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a mleté čierne korenie. Dochutíme soľou a premiešame. Papriky umyjeme, zrežeme z nich vŕšok i so stopkou, vyberieme vnútrajšok, opláchneme a naplníme. Uzavrieme odkrojeným vŕškom. Takto pripravené papriky vložíme na opraženú cibuľu na masti, pridáme na plátky pokrájané rajčiaky, soľ, celé korenie, trošku tymiánu a bobkový list. Podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Počas dusenia papriky obraciame. Keď sú mäkké, vyberieme ich zo šťavy a pripravíme omáčku: v mlieku alebo v smotane rozšľaháme múku a zavaríme do šťavy. Ešte povaríme a dochutíme soľou, cukrom a octom. Omáčku prelisujeme a pridáme do nej hotové papriky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená