Plnená paprika

Mäso zomelieme a pridáme v mlieku namočené vyžmýkané žemle, vajce, nadrobno posekanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a mleté čierne korenie. Dochutíme soľou a premiešame.
Papriky umyjeme, zrežeme z nich vŕšok i so stopkou, vyberieme vnútrajšok, opláchneme a naplníme. Uzavrieme odkrojeným vŕškom. Takto pripravené papriky vložíme na opraženú cibuľu na masti, pridáme na plátky pokrájané rajčiaky, soľ, celé korenie, trošku tymiánu a bobkový list.
Podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Počas dusenia papriky obraciame. Keď sú mäkké, vyberieme ich zo šťavy a pripravíme omáčku: v mlieku alebo v smotane rozšľaháme múku a zavaríme do šťavy. Ešte povaríme a dochutíme soľou, cukrom a octom. Omáčku prelisujeme a pridáme do nej hotové papriky.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ