Plnené jahňacie rezne

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

320 g jahňacieho mäsa zo stehna
soľ
kari a mleté čierne korenie
20 g údenej slaniny
30 g cibule
40 g zeleného hrášku
1 vajce
40 g oleja na pečenie
špáradlá

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Z umytého mäsa nakrájame štyri rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Do stredu vložíme plnku, jednu stranu rezňa preložíme cez plnku a okraje rezňa pomocou paličky na mäso sklepeme. Okraje možno spojiť aj špáradlami. Pripravené rezne poprášime múkou a v horúcom oleji po oboch stranách opečieme do červena. Pri podávaní rezne polejeme lyžičkou šťavy z výpeku.
Plnka: Slaninu pokrájame na drobné kocky, dáme do kastrólika, necháme ju rozškvariť a zapeníme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme osolené rozšľahané vajce, scedený hrášok a miešame, kým sa vajce nezrazí.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená