Zemiaky plnené bryndzou a slaninkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.42
3256 Receptov

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. Zemiaky umyjeme, NEŠÚPEME, ale rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, na vrch zemiaku dáme kocku masla (2 g masla približne), zabalíme do alobalu a dáme piecť na 30 minút, alebo pokiaľ stred zemiakov nie je úplne mäkký.

  2. Medzitým si na panvici opražíme na kocky nakrájanú slaninu, spolu s cibuľou a zemiakmi do chrumkava. Tuk zlejeme, opraženú a vychladenú zmes zmiešame spolu s vajíčkom, nastrúhaným syrom, bryndzou a kyslou smotanou. Pridáme nasekaný kôpor (alebo inú bylinku), čierne korenie a podľa chuti soľ.

  3. Zemiaky necháme obalené v alobale, preč dáme len vrchnú časť. Upečeným zemiakom opatrne vydlabeme stred, zmiešame ich spolu s bryndzovou zmesou a naplníme ňou zemiaky. Pri tomto kroku treba byť opatrný aby sa zemiaky nepoškodili. Vrch zemiakov môžeme posypať syrom. Pečieme približne 20-25 minút. Podávame s kyslou smotanou, posypané pažítkou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Egrešový sterilizovaný kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Liptovská kurka

Náročnosť

Sviečkovica so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny