Bohatá štóla s tyčinkou Margot

Klasická štóla obohatená o tyčinku Margot.

 

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

Na 1 štólu potrebujeme: 500 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 celé vajíčka, 250 g plnotučného mäkkého tvarohu, 4 lyžice rumu, 250 g zmäknutého masla, hrsť hrozienok, hrsť kandizovaného ovocia, kôru z jedného citróna, hrsť lieskových orieškov, 3 tyčinky ORION Margot (po 100 g), práškový cukor na posypanie

Postup receptu

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, celé vajíčka, tvaroh, rum a maslo. Rukami vypracujeme cesto (správne vypracované cesto „drží“ pri sebe). Na záver do misy pridáme hrozienka, kandizované ovocie, kôru z citróna a oriešky, ktoré do cesta dôkladne zapracujeme a necháme ho 30 minút odležať v chladničke.

Na pomúčenej doske cesto rozpracujeme do tvaru obdĺžnika (do výšky 1 cm). Do stredu poukladáme na tretiny pokrájanú tyčinku Margot. Prekryjeme ju najskôr ľavou časťou a následne aj pravou časťou tak, aby uprostred vznikol „val“. Štólu pečieme 50 minút pri 180° Celzia. Po upečení ju posypeme cukrom.

Tip: Hrozienka môžete deň vopred namočiť v rume. A po upečení môžete štólu potrieť rumom, maslom, a posypať cukrom – bude ešte voňavejšia.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená