Ingrediencie
Na 1 štólu potrebujeme: 500 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 celé vajíčka, 250 g plnotučného mäkkého tvarohu, 4 lyžice rumu, 250 g zmäknutého masla, hrsť hrozienok, hrsť kandizovaného ovocia, kôru z jedného citróna, hrsť lieskových orieškov, 3 tyčinky ORION Margot (po 100 g), práškový cukor na posypanie
Postup receptu
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, celé vajíčka, tvaroh, rum a maslo. Rukami vypracujeme cesto (správne vypracované cesto „drží“ pri sebe). Na záver do misy pridáme hrozienka, kandizované ovocie, kôru z citróna a oriešky, ktoré do cesta dôkladne zapracujeme a necháme ho 30 minút odležať v chladničke.
Na pomúčenej doske cesto rozpracujeme do tvaru obdĺžnika (do výšky 1 cm). Do stredu poukladáme na tretiny pokrájanú tyčinku Margot. Prekryjeme ju najskôr ľavou časťou a následne aj pravou časťou tak, aby uprostred vznikol „val“. Štólu pečieme 50 minút pri 180° Celzia. Po upečení ju posypeme cukrom.
Tip: Hrozienka môžete deň vopred namočiť v rume. A po upečení môžete štólu potrieť rumom, maslom, a posypať cukrom – bude ešte voňavejšia.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ