Rebarborová žemľovka

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žemle rozkrájame na tenké plátky. V horúcom mlieku necháme rozpustiť maslo, pridáme cukor a keď trošku vychladne, pridáme vajcia a dobre zamiešame. Takto pripraveným mliekom zalejeme žemle a necháme ich rozmočiť. Olúpanú, umytú a na kocky pokrájanú rebarboru posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a mletou škoricou a dobre zamiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a vložíme do nej polovicu pripravených žemlí. Posypeme rebarborou a zakryjeme druhou polovicou žemlí. Obložíme kúskami masla a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom a podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená