Rebarborová žemľovka

6 žemlí
3 dl mlieka
70 g masla
70 g práškového cukru
2 vajcia
na hrot noža soli
500 g olúpanej rebarbory
150 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
mletá škorica
20 g masla
Žemle rozkrájame na tenké plátky. V horúcom mlieku necháme rozpustiť maslo, pridáme cukor a keď trošku vychladne, pridáme vajcia a dobre zamiešame. Takto pripraveným mliekom zalejeme žemle a necháme ich rozmočiť. Olúpanú, umytú a na kocky pokrájanú rebarboru posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a mletou škoricou a dobre zamiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a vložíme do nej polovicu pripravených žemlí. Posypeme rebarborou a zakryjeme druhou polovicou žemlí. Obložíme kúskami masla a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom a podávame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ