Ríbezľovo-čerešňový džem

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Červené ríbezle umyjeme, pomocou vidličky stiahneme zo stopiek a zmiešame s čistými a vykôstkovanými čerešňami v pomere 2 : 1. Zmes odvážime, dáme do porcelánovej alebo celosmaltovanej nádoby, popučíme, zasypeme kryštálovým cukrom (600 g na 1 kg zmesi), dobre premiešame, prikryjeme a v tme necháme stáť niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Džem potom varíme v malých dávkach za stáleho miešania, až kým za vareškou na dne nezostáva cestička. Hotový džem nalejeme do čistých zohriatych pohárov, hneď prikryjeme vlhkým celofánovým alebo pergamenovým papierom a previažeme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená