Ríbezľovo-čerešňový džem

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

750 g ríbezle
250 g čerešne
600 g kryštálový cukor

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Červené ríbezle umyjeme, pomocou vidličky stiahneme zo stopiek a zmiešame s čistými a vykôstkovanými čerešňami v pomere 2 : 1. Zmes odvážime, dáme do porcelánovej alebo celosmaltovanej nádoby, popučíme, zasypeme kryštálovým cukrom (600 g na 1 kg zmesi), dobre premiešame, prikryjeme a v tme necháme stáť niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Džem potom varíme v malých dávkach za stáleho miešania, až kým za vareškou na dne nezostáva cestička. Hotový džem nalejeme do čistých zohriatych pohárov, hneď prikryjeme vlhkým celofánovým alebo pergamenovým papierom a previažeme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hruškovo-marhuľový džem

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vynikajúci teľací perkelt

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Srbský guláš

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Polievka zo sleziny

Náročnosť

Turecký med

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút