Ríbezľovo-čerešňový džem

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Červené ríbezle umyjeme, pomocou vidličky stiahneme zo stopiek a zmiešame s čistými a vykôstkovanými čerešňami v pomere 2 : 1. Zmes odvážime, dáme do porcelánovej alebo celosmaltovanej nádoby, popučíme, zasypeme kryštálovým cukrom (600 g na 1 kg zmesi), dobre premiešame, prikryjeme a v tme necháme stáť niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Džem potom varíme v malých dávkach za stáleho miešania, až kým za vareškou na dne nezostáva cestička. Hotový džem nalejeme do čistých zohriatych pohárov, hneď prikryjeme vlhkým celofánovým alebo pergamenovým papierom a previažeme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

sobotňajší šalát

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Výborná domáca paštéta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút