Ríbezľovo-čerešňový džem

750 g ríbezle
250 g čerešne
600 g kryštálový cukor
Červené ríbezle umyjeme, pomocou vidličky stiahneme zo stopiek a zmiešame s čistými a vykôstkovanými čerešňami v pomere 2 : 1. Zmes odvážime, dáme do porcelánovej alebo celosmaltovanej nádoby, popučíme, zasypeme kryštálovým cukrom (600 g na 1 kg zmesi), dobre premiešame, prikryjeme a v tme necháme stáť niekoľko hodín (najlepšie cez noc). Džem potom varíme v malých dávkach za stáleho miešania, až kým za vareškou na dne nezostáva cestička. Hotový džem nalejeme do čistých zohriatych pohárov, hneď prikryjeme vlhkým celofánovým alebo pergamenovým papierom a previažeme.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ