Vyprážané kurča 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Kurča rozporcujeme, vyrežeme chrbtovú kosť, posolíme, okoreníme a obalíme v múke, rozšľahaných žĺtkach a strúhanke. Vyprážame ho na rozpálenom oleji na oboch stranách do zlata. Vypražené porcie kurčaťa dáme ešte na chvíľu do remosky alebo do rúry zapiecť s kúskom masla. Medzitým si na panvici opražíme na plátky nakrájanú slaninku. Slaninku dáme na ohriaty tanier a položíme na ňu kurča. Ozdobíme plátkami citróna. K vyprážanému kurčaťu podávame dusenú ryžu posypanú zeleným petržlenom a ozdobenú reďkovkami. Podávame s hlávkovým šalátom alebo čerešňovým kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená