Ríbezľový koláč s mrveničkou bez kysnutia

Máte doma v zásobe veľa ríbezlí? Použite ich do tohto skvelého koláča s mrveničkou. Kombinácia ríbezlí, jemného tvarohu a chrumkavej mrveničky vám vylepší deň.
Máte doma v zásobe veľa ríbezlí? Použite ich do tohto skvelého koláča s mrveničkou. Kombinácia ríbezlí, jemného tvarohu a chrumkavej mrveničky vám vylepší deň.
Rozdelíme si vajíčka na bielky a žĺtky. V jednej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom (250 g) a vanilkovým cukrom do peny. V druhej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh.
K žĺtkam prilejeme olej, mlieko a premiešame. Do cesta postupne prisypávame a zamiešavame polohrubú múku s kypriacim práškom.
Na záver ručne stierkou primiešame vyšľahaný sneh a vymiešame hladké, nadýchané cesto.
Cesto vylejeme na klasický veľký plech, ktorý sme vopred vymastili maslom a vysypali múkou. Na cesto po lyžiciach rozdelíme jemný tvaroh a poukladáme umyté ríbezle.
V miske si zmiešame zvyšný práškový cukor s maslom a hrubou múkou a takto pripravenú mrveničku navrstvíme na ovocie.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme do zlatista.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ