Ingrediencie
4 vajíčka,
štipku soli,
80 g práškového cukru,
80 g hladkej múky,
4 lyžice kakaa,
lyžičku prášku do pečiva,
1 lyžicu oleja.
Na náplň:
lyžica práškového cukru,
500 ml smotany na šľahanie,
2 stužovače do smotany,
3 tyčinky ORION Karmen,
50 g strúhaného kokosu.
Postup receptu
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme k nim múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva. Primiešame kakao, olej a sneh z bielkov. Cesto rozlejeme na plech s papierom na pečenie a roládu pečieme pri 180° Celzia približne 12 minút. Hneď po vybratí z rúry ju prikryjeme druhým papierom na pečenie a zabalíme do tvaru rúrky. V tejto podobe musí roláda úplne vychladnúť.
Medzitým vyšľaháme smotanu so stužovačom, pridáme polovicu kokosu a jednu pokrájanú tyčinku Karmen. Roládu naplníme krémom, zmotáme ju a potrieme zvyškom krému aj zvonku. Dozdobíme štvorčeky z tyčinky Karmen, strúhaným kokosom, necháme ju odležať a môžeme podávať.
Tip: Pridajte do bielkov štipku soli – nielenže sa rýchlejšie vyšľahajú, ale sneh bude krásne pevný a udrží roládu „nadýchanú“.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ