Roláda podľa Karmen

Roláda z tyčinky Karmen.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

4 vajíčka,
štipku soli,
80 g práškového cukru,
80 g hladkej múky,
4 lyžice kakaa,
lyžičku prášku do pečiva,
1 lyžicu oleja.

Na náplň:
lyžica práškového cukru,
500 ml smotany na šľahanie,
2 stužovače do smotany,
3 tyčinky ORION Karmen,
50 g strúhaného kokosu.

Postup receptu

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme k nim múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva. Primiešame kakao, olej a sneh z bielkov. Cesto rozlejeme na plech s papierom na pečenie a roládu pečieme pri 180° Celzia približne 12 minút. Hneď po vybratí z rúry ju prikryjeme druhým papierom na pečenie a zabalíme do tvaru rúrky. V tejto podobe musí roláda úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľaháme smotanu so stužovačom, pridáme polovicu kokosu a jednu pokrájanú tyčinku Karmen. Roládu naplníme krémom, zmotáme ju a potrieme zvyškom krému aj zvonku. Dozdobíme štvorčeky z tyčinky Karmen, strúhaným kokosom, necháme ju odležať a môžeme podávať.

Tip: Pridajte do bielkov štipku soli – nielenže sa rýchlejšie vyšľahajú, ale sneh bude krásne pevný a udrží roládu „nadýchanú“.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kysnutá knedľa

Náročnosť

Holubací perkelt

Náročnosť

Šošovicový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút