Kyjevská polievka s mäsovými taštičkami

Očistené, odblanené, umyté mäso (hovädzie, sliepka) varíme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu a celé čierne korenie. Všetko uvaríme do mäkka.
Mäkké, nie rozvarené mäso vyberieme. Vychladnuté hovädzie mäso a očistenú cibuľu nadrobno pomelieme, ochutíme soľou, dobre premiešame a touto plnkou naplníme taštičky z rezancového cesta.
Uvarené taštičky, na kocky pokrájané slepačie mäso, šunku a zeleninu vložíme vložíme do horúcej polievky, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Cesto na taštičky:
Pripravíme z predpísaných surovín ako na domáce rezance ešte pridáme aj prášok do pečiva. Vypracované cesto vyvaľkáme, z cesta pohárom vykrajujeme kolieska o priemere 9 cm. Do stredu kolieska vložíme dávku mäsovej zmesi, koliesko preložíme cez plnku, okraje tlakom prstou spevníme a taštičky uvaríme osolenej vode.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ