-
Očistené, odblanené, umyté mäso (hovädzie, sliepka) varíme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu a celé čierne korenie. Všetko uvaríme do mäkka.
-
Mäkké, nie rozvarené mäso vyberieme. Vychladnuté hovädzie mäso a očistenú cibuľu nadrobno pomelieme, ochutíme soľou, dobre premiešame a touto plnkou naplníme taštičky z rezancového cesta.
-
Uvarené taštičky, na kocky pokrájané slepačie mäso, šunku a zeleninu vložíme vložíme do horúcej polievky, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
-
Cesto na taštičky:
Pripravíme z predpísaných surovín ako na domáce rezance ešte pridáme aj prášok do pečiva. Vypracované cesto vyvaľkáme, z cesta pohárom vykrajujeme kolieska o priemere 9 cm. Do stredu kolieska vložíme dávku mäsovej zmesi, koliesko preložíme cez plnku, okraje tlakom prstou spevníme a taštičky uvaríme osolenej vode.
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ