Kyjevská polievka s mäsovými taštičkami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Očistené, odblanené, umyté mäso (hovädzie, sliepka) varíme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme očistenú a opláchnutú koreňovú zeleninu a celé čierne korenie. Všetko uvaríme do mäkka.

  2. Mäkké, nie rozvarené mäso vyberieme. Vychladnuté hovädzie mäso a očistenú cibuľu nadrobno pomelieme, ochutíme soľou, dobre premiešame a touto plnkou naplníme taštičky z rezancového cesta.

  3. Uvarené taštičky, na kocky pokrájané slepačie mäso, šunku a zeleninu vložíme vložíme do horúcej polievky, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

  4. Cesto na taštičky:
    Pripravíme z predpísaných surovín ako na domáce rezance ešte pridáme aj prášok do pečiva. Vypracované cesto vyvaľkáme, z cesta pohárom vykrajujeme kolieska o priemere 9 cm. Do stredu kolieska vložíme dávku mäsovej zmesi, koliesko preložíme cez plnku, okraje tlakom prstou spevníme a taštičky uvaríme osolenej vode.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 10, 2022 / 13:20

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krokety zo zemiakovej kaše

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Plnená paprika so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Plnená kačka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút