Roštenka so šunkou a s vajcom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z roštenky nakrájame štyri rezne (okraje narežeme, aby sa pri pečení neskrútili), zľahka naklepeme, posolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme tak, aby vnútri boli ružové. Spolu s roštenkami opekáme aj plátky šunky a malé uvarené zemiaky. Osobitne upečieme volské oká, ktoré trošku posolíme a do prostriedku vložíme kúsok zelenej petržlenovej vňate. Opečené roštenky dáme na taniere, na ne položíme plátky šunky a volské oká. Obložíme ich opekanými zemiakmi. Zvyšujúci olej zaprášime múkou, popražíme, podlejeme vodou, pridáme maslo, povaríme a precedíme pod roštenky. Podávame so šalátom alebo s uhorkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Záhorácky guláš

Náročnosť

Bravčové stehno na čerstvých hríboch

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Dusené bravčové mäso na rasci

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút