Roštenka so šunkou a s vajcom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z roštenky nakrájame štyri rezne (okraje narežeme, aby sa pri pečení neskrútili), zľahka naklepeme, posolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme tak, aby vnútri boli ružové. Spolu s roštenkami opekáme aj plátky šunky a malé uvarené zemiaky. Osobitne upečieme volské oká, ktoré trošku posolíme a do prostriedku vložíme kúsok zelenej petržlenovej vňate. Opečené roštenky dáme na taniere, na ne položíme plátky šunky a volské oká. Obložíme ich opekanými zemiakmi. Zvyšujúci olej zaprášime múkou, popražíme, podlejeme vodou, pridáme maslo, povaríme a precedíme pod roštenky. Podávame so šalátom alebo s uhorkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vihorlatský rezeň

Náročnosť

Syrové placky s Eidamom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kuracie prsia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Syrníky 2.

Náročnosť