Roštenka so šunkou a s vajcom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z roštenky nakrájame štyri rezne (okraje narežeme, aby sa pri pečení neskrútili), zľahka naklepeme, posolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme tak, aby vnútri boli ružové. Spolu s roštenkami opekáme aj plátky šunky a malé uvarené zemiaky. Osobitne upečieme volské oká, ktoré trošku posolíme a do prostriedku vložíme kúsok zelenej petržlenovej vňate. Opečené roštenky dáme na taniere, na ne položíme plátky šunky a volské oká. Obložíme ich opekanými zemiakmi. Zvyšujúci olej zaprášime múkou, popražíme, podlejeme vodou, pridáme maslo, povaríme a precedíme pod roštenky. Podávame so šalátom alebo s uhorkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená