Šalát so špargľou, artičokami a bryndzou s údenou chuťou

Chutný šalát so špargľou.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

600 g zelenej špargle
12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok
300 g rôznych zelených šalátových listov, prípadne mladý špenát
125 g Bryndze s údenou chuťou
50 ml smotany na šľahanie
soľ a korenie

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Špargľu povaríme 4 minúty vo vriacej vode, vodu hneď zlejeme a špargľu preložíme do nádoby s ľadovou vodou.

Uvaríme v slanej vode 3-4 artičoky a vyrežeme srdiečka z nich srdiečka, rozštvrtíme (alebo použijeme zavárané), dáme ich do nádoby s 2 PL citrónovej šťavy 3 PL olivového oleja a troškou soli. Premiešame.

Na tanier dáme šalátové lístky prekladané pokrájanou špargľou a artičokami, preloženú bryndzou, zmiešanou so smotanou. Dochutíme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tvarohové halušky

Náročnosť

Štefanské omelety

Náročnosť

Opekané Pastrami so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Morčacie prsia na smotane so šampiónmi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút