Zeleninová polievka 5.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zeler, mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme, pokrájame na rezance a chvíľu dusíme na masle. Svetlú maslovú zápražku rozriedime osolenou vodou, dobre povaríme, pridáme do nej podusenú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a všetko spolu uvaríme do mäkka. Pred podávaním vlejeme do polievky smotanu rozšľahanú so žĺtkom, okoreníme potlčeným muškátovým kvetom a nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame s pokrájanou žemľou opraženou na masle.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená