Roštenky z daniela na švédsky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

Suroviny:
600g chrbta z daniela
1/4l smotany
20g hladkej múky
5cl bieleho vína
60g masla
100g cibule
zelený petržlen
30g kaparov
20g horčice
1/ citróna
bobkový list
soľ

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Príprava:
Z vykosteného a očisteného chrbta z daniela nakrájame plátky, mierne ich naklepeme a posolíme. Opečieme ich na oboch stranách na masle a vyberieme. V tuku od pečenia speníme postrúhanú cibuľu, zaprášime hladkou múkou, mierne zapražíme, zalajeme vodou, pridáme mäso, bobkový list, horčicu, citrónovú štavu a dusíme do mäkka. Potom pridáme smotanu, biele víno, drobno posekané kapary a zelený petržlen, dosolíme a prevaríme. Z omáčky vyberieme bobkový list a podávame.
Ako prílohu podávame uvarené alebo pečené zemiaky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ryžová sadlina

Náročnosť

Čajové karamelky

Náročnosť

Pivová štrudľa 1.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Bryndzové guľky s maslom obalené v bylinkách

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút