Plnené kozľa

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Predný diel kozľaťa vykostíme, ostrým nožom urobíme z jednej strany otvor, ktorý posolíme, naplníme a zašijeme. Kozľa povrchu posolíme, dáme na pekáč s rozpáleným olejom, pridáme kosti, podlejeme malým množstvom vody a pečieme. Z upečeného mäsa odstránime niť, pokrájame ho a podávame s precedenou šťavou.
Plnka: Maslo vymiešame so soľou a žĺtkami, pridáme nadrobno pokrájané žemle navlhčené mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, korenie, podľa potreby strúhanku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame. Podávame so zemiakovou kašou alebo so zemiakmi a s kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená