Plnené kozľa

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Predný diel kozľaťa vykostíme, ostrým nožom urobíme z jednej strany otvor, ktorý posolíme, naplníme a zašijeme. Kozľa povrchu posolíme, dáme na pekáč s rozpáleným olejom, pridáme kosti, podlejeme malým množstvom vody a pečieme. Z upečeného mäsa odstránime niť, pokrájame ho a podávame s precedenou šťavou.
Plnka: Maslo vymiešame so soľou a žĺtkami, pridáme nadrobno pokrájané žemle navlhčené mliekom, posekanú zelenú petržlenovú vňať, korenie, podľa potreby strúhanku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame. Podávame so zemiakovou kašou alebo so zemiakmi a s kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Topinka

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Chutné obložené sendviče ala Iva

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Uhorky plnené parenicou a chrumkavým kuracím mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kapusta z tekvice

Náročnosť