Šampiňónový nákyp

Rozpustíme väčšiu časť masla, pridáme preosiatu múku a chvíľu pražíme. Zalejeme svetlú zápražku mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme žĺtky s troškou soli, vmiešame do vychladnutej bielej hustej omáčky, pridáme šampiňóny nakrájané na drobné plátky a podusené na masle, nakrájanú petržlenovú vňať, ochutíme ešte troškou soli a mletým novým korením. Ak je hmota riedka, zahustíme ju strúhankou a vmiešame zľahka ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Hmotu plníme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej misky, dáme do nádoby čiastočne naplnenej vodou a pečieme v rúre 30 minút. Ako prílohu podávame šalát zo surovej zeleniny.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ