Šampiňónový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Rozpustíme väčšiu časť masla, pridáme preosiatu múku a chvíľu pražíme. Zalejeme svetlú zápražku mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme žĺtky s troškou soli, vmiešame do vychladnutej bielej hustej omáčky, pridáme šampiňóny nakrájané na drobné plátky a podusené na masle, nakrájanú petržlenovú vňať, ochutíme ešte troškou soli a mletým novým korením. Ak je hmota riedka, zahustíme ju strúhankou a vmiešame zľahka ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Hmotu plníme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej misky, dáme do nádoby čiastočne naplnenej vodou a pečieme v rúre 30 minút. Ako prílohu podávame šalát zo surovej zeleniny.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dusené teľacie mozgy

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Milánske špagety

Náročnosť

Hlávkový „Cézar“ šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jelení guláš

Náročnosť
kôpor omáčka

Smotanová kôprová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Hroznový kompót

Náročnosť