Šišky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s troškou cukru a necháme vykysnúť približne 10 minút. Do misky preosejeme múku so soľou a práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené (nie však horúce) maslo, rum, mlieko a vykysnutý kvások. Všetko dobre vypracujeme a necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu.

  2. Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske na hrúbku asi 2 cm a okrúhlou formičkou alebo pohárikom vykrajujeme šišky, ktoré necháme ešte nakysnúť. Potom vyprážame v horúcom oleji alebo masti po oboch stranách. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lekvárom.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 08, 2022 / 10:11

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečeň v cestičku

Náročnosť

Srbská roštenka

Náročnosť

Mini bábovky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Lovecká pochúťka

Náročnosť

Vynikajúci teľací perkelt

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút