Šišky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s troškou cukru a necháme vykysnúť. Do misky preosejeme múku so soľou a práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené (nie však horúce) maslo, rum, mlieko a vykysnutý kvások. Všetko dobre vypracujeme a necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske na hrúbku asi 2 cm a okrúhlou formičkou alebo pohárikom vykrajujeme šišky, ktoré necháme ešte nakysnúť. Potom vyprážame v horúcom oleji alebo masti po oboch stranách. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lekvárom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tatranské rezy

Náročnosť

Sliepka zapekaná

Náročnosť

Ryžový konopný šalát

Náročnosť
Čas prípravy
20 hodín

Žĺtkové venčeky

Náročnosť