Šišky 1.

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s troškou cukru a necháme vykysnúť. Do misky preosejeme múku so soľou a práškovým cukrom. Pridáme žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené (nie však horúce) maslo, rum, mlieko a vykysnutý kvások. Všetko dobre vypracujeme a necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske na hrúbku asi 2 cm a okrúhlou formičkou alebo pohárikom vykrajujeme šišky, ktoré necháme ešte nakysnúť. Potom vyprážame v horúcom oleji alebo masti po oboch stranách. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lekvárom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman
Zanechať komentár