Šklbanky s makom 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očistené uvarene zemiaky ocedíme a zasypeme múkou. Vareškou urobíme do zemiakov cez múku otvory, aby para mohla dobre unikať a zakryté necháme na okraji sporáka stáť asi 10 minút. Potom vareškou rozotrieme zemiaky s múkou na hladké cesto. Lyžicu namáčame do rozpusteného masla a pomocou varešky vtláčame do nej zemiakové cesto, ktoré vyklápame na misu. Šklbanky posypeme mletým makom a cukrom, alebo ich vyprážame v horúcom tuku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Oriešková torta 2.

Náročnosť

Slovenská pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Hydinový aspik

Náročnosť

Baraní Pilaf

Náročnosť

Šošovicová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút