Slivkový koláč 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Maslo trocha osolíme, pridáme cukor, potlčenú a preosiatu vanilku alebo vanilínový cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Prilejeme z droždia vykysnutý kvások, teplé mlieko, v ktorom sme rozmiešali roztopené maslo so žĺtkami, a vypracujeme mäkké, lesklé cesto. Povrch cesta posypeme múkou, prikryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dva diely, každý diel sformujeme do tvaru bochníka a položíme na maslom vymastený plech a znova necháme vykysnúť. Potom bochníky potrieme roztopeným maslom, spravíme z nich veľké tenké koláče, okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom, po celom koláči rozložíme rozpolené vykôstkované slivky reznou plochou nahor, husto posypeme maslovou posýpkou, pokvapkáme roztopeným maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Namiesto posýpkou môžeme koláč posypať zomletým makom zmiešaným s cukrom alebo postrúhaným perníkom zmiešaným so škoricou a s cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená