Smotanové zemiaky 1.

Chrumkavá dobrota, ktorej príprava nezaberie veľa času.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

750 g zemiakov
soľ
1/2 l smotany
20 g petržlenovej vňate
2 vajcia
100 g rajčín

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pokrájame na stredne hrubé kolieska a poukladáme do ohňovzdornej nádoby. Posolíme, zalejeme 2,5 dl sladkej smotany, na miernom ohni dusíme a občas pomiešame. Na konci prípravy prilejeme zvyšok smotany, povrch posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou, na tvrdo uvareným prelisovaným žĺtkom, nadrobno posekaným bielkom a na kolieska nakrajanými rajčinami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechy v župane

Náročnosť

Klobása s feferónami a horčicou

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Slivkový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Medovníčky

Náročnosť