Špargľová polievka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zo špargle odkrojíme koreň, od hlavičiek nadol ju opatrne olúpeme a umyjeme. Hlavičky špargle odkrojíme a uvaríme osobitne v slanej vode. Zvyšné časti špargle pokrájame na menšie kúsky, uvaríme a pretrieme. Vodu z hlavičiek i z pokrájaných zvyškov špargle zlejeme, zahustíme svetlou zápražkou, dobre povaríme a zamiešame do nej pretretú špargľu a celé hlavičky. Nakoniec polievku okoreníme mletým muškátovým kvetom, zlepšíme smotanou rozmiešanou so žĺtkami a posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Ak použijeme zaváranú špargľu, nevaríme ju, len pokrájame na kúsky. Na prípravu polievky použijeme nálev z konzervy a horúcu vodu. Ďalší postup je taký istý ako pri čerstvej špargli.
Podávame s pokrájanou žemľou opraženou na masle alebo s osobitne uvarenými žemľovými knedličkami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnený kaleráb

Náročnosť

Plnená roštenka 1.

Náročnosť

Ríbezľová roláda

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Saláma v alobale

Náročnosť