Ingrediencie
2 kg bravčového karé
300 g čabajskej alebo dunajskej klobásy
3 strúčiky cesnaku
korenie
soľ
rasca
Postup receptu
Bravčové karé vykostíme, rozrežeme na dve časti, vlažnou vodou umyjeme a nožom do každej časti urobíme otvor, do ktorého vložíme surovú údenú klobásu. Posolíme, pokoreníme, potrieme cesnakom, posypeme rascou a najmenej pol hodiny necháme na chladnom mieste odležať. Kosti z karé umyjeme, položíme na pekáč, podlejeme vodou a pridáme odležané špikované mäso. V dobre rozohriatej rúre pečieme do mäkka. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou. Mäkké, do zlata upečené mäso a kosti z pekáča vyberieme a do výpeku vložíme očistené, umyté, na polovičky nakrájané zemiaky. Posypeme rascou a do zlata ich upečieme. Ak sú zemiaky tvrdé, počas pečenia ich mierne polievame teplou vodou. Upečené mäso nakrájame na plátky, uložíme na misu, obložíme upečenými zemiakmi, prikryjeme alobalom, vložíme do mierne teplej rúry a udržujeme v teple až do podávania.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ