Teľací rezeň zapečený s jablkami

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté teľacie rezne mierne naklepeme, okrajové blany narežeme, pokvapkáme vínom a olejom osolíme a necháme chvíľu v chlade postáť. Jablká olúpeme, vykrojíme jaderníky a nakrájame na plátky asi 3 cm hrubé. Zvyšok vína dáme na panvicu, pridáme 40 g masla, citrónovú šťavu a necháme zohriať. Do zmesi vložíme nakrájané jablká a necháme chvíľu dusiť. Rezne opekáme po oboch stranách na rozpálenom grile celkom 9 minút a pri grilovaní ich potierame maslom a olejom. Na hotové rezne poukladáme jablká znovu spolu prudko zapečieme a nakoniec zdobíme citrónovým maslom a podlievame zvyšnou šťavou z jabĺk. Podávame s dusenou ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená