Čerešňový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Zrelé, dosť tvrdé a zdravé čerešne preberieme, odstopkujeme, umyjeme a vložíme do cukrového roztoku (100 g cukru na 1 l vody). Po 30 až 60 minútach ich pomocou sitka vyberieme a pod prúdom vody opláchneme. Robíme to preto, aby sme čerešne zbavili červíkov. Plody potom uložíme do pripravených pohárov, dobre natrasieme, aby sa prázdne priestory vyplnili, zalejeme cukrovým nálevom, uzavrieme, sterilizujeme 20 minút pri 77 až 79°C a chladíme v sterilizačnej nádobe pod prúdom vody asi 2 hodiny. Ochladené poháre vyberieme a uložíme do tmavej a chladnej miestnosti. Po troch týždňoch ich môžeme konzumovať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hrášková polievka 3.

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Anglická sviečkovica

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Pirôžky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút