Ingrediencie
600 g lístkového cesta
120 g cukru kryštáľ
1 g škorice
50 g vlašských orechov
1000 g jabĺk
2 ks vajíčok
20 g strúhanky
100 g hladkej múky
80 g hrozienok
30 g vanilkového cukru
100 g cukru múčka
50 g rumu
- 600 g Cesto lístkové
- 120 g Cukor biely
- 1 g Škorica
- 50 g Orechy vlašské
- 1000 g Jablko
- 2 ks Vajce
- 20 g Strúhanka
- 100 g Múka hladká
- 80 g Hrozienka
- 30 g Vanilkový cukor
- 100 g Cukor práškový
- 50 ml Rum
Postup receptu
Postup:
Jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na plátky. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka namočené do rumu, vanilkový cukor a sekané vlašské orechy. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, používame hladkú múku na posyp, aby sa cesto nelepilo. Takto pripravené cesto najskôr zľahka posypeme strúhankou a potom vŕšime do stredu cesta jablkovú zmes. Zabalíme. V priebehu balenia potierame okraje rozšľahaným vajcom, aby cesto dobre držalo pri sebe. Preložíme na papier na pečenie. Nakoniec celú štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom a hornú stranu poprepichujeme v niekoľkých miestach vidličkou. Dáme do vyhriateho grilu a pečieme. Po upečení posypeme múčkovým cukrom.
Na prípravu štrúdle využijeme metódu nepriameho grilovania počas približne 20 minút, kým bude štrúdľa do zlatista prepečená.
Vanilková omáčka:
Uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale, potom ho rozriedime smotanou na šľahanie.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ