Štrúdľa na grile

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

600 g lístkového cesta
120 g cukru kryštáľ
1 g škorice
50 g vlašských orechov
1000 g jabĺk
2 ks vajíčok
20 g strúhanky
100 g hladkej múky
80 g hrozienok
30 g vanilkového cukru
100 g cukru múčka
50 g rumu

Postup receptu

Postup:
Jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na plátky. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka namočené do rumu, vanilkový cukor a sekané vlašské orechy. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, používame hladkú múku na posyp, aby sa cesto nelepilo. Takto pripravené cesto najskôr zľahka posypeme strúhankou a potom vŕšime do stredu cesta jablkovú zmes. Zabalíme. V priebehu balenia potierame okraje rozšľahaným vajcom, aby cesto dobre držalo pri sebe. Preložíme na papier na pečenie. Nakoniec celú štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom a hornú stranu poprepichujeme v niekoľkých miestach vidličkou. Dáme do vyhriateho grilu a pečieme. Po upečení posypeme múčkovým cukrom.
Na prípravu štrúdle využijeme metódu nepriameho grilovania počas približne 20 minút, kým bude štrúdľa do zlatista prepečená.

Vanilková omáčka:
Uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale, potom ho rozriedime smotanou na šľahanie.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená