Krehké tyčinky s bryndzou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

250 g hladkej múky
250 g margarínu
200 g bryndze
1 žĺtok
voda
soľ
vajce na potretie
rasca

Postup receptu

  1. Jednu tretinu múky zmiesime s margarínom a sformujeme do kocky. Do ostatnej pridáme bryndzu, soľ, žĺtok, vodu, vypracujeme vláčne cesto, z ktorého urobíme bochník a necháme na pomúčenom lopári stáť asi 15 minút.

  2. Potom do cesta zabalíme margarínovú kocku a vyvaľkáme ho. Skladáme a rozvaľkávame ho ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme na hrúbku ½ cm, potrieme rozšľahaným vajcom, ostrôžkou pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou a upečieme v stredne teplej rúre.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dusené teľacie mozgy

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tekvica s bryndzou

Náročnosť

Moravské koláče

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny