Sviečková na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Odležanú sviečkovicu odblaníme, umyjeme a popreťahujeme nakrájanou údenou slaninou. Dáme na rozpálenú masť z každej strany opečieme. Pridáme k nej očistenú, pokrájanú cibuľu, zeleninu, čierne korenie, bobkový list, osolíme, trošku podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.

  2. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a do šťavy prilejeme kyslú smotanu rozmiešanú s múkou. Necháme zovrieť, pridáme podľa chuti cukor a ocot. Omáčku prelisujeme a do hotovej vložíme pokrájané mäso.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 07, 2022 / 17:56

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Piškóta s maizenou

Náročnosť

Hovädzie závitky s kyslými uhorkami

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Domáca huspenina

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny