Vianočná pomarančová torta

28 dg orechov
8 vajec
28dg práš cukru
5 dg strúhanky
2 pomaranče
krém:
4 vajcia šľahať nad parou s kryšt.cukrom cca 20 dg a polámanou čokoládou, šlahať do zhustnutia. Vychladnutú kašu zašľaháme do vyšľahaného masla/250gr.
Poleva: 100 gr. čokolády, 100gr.masla
Vyšľahať žĺtka s cukrom do toho vytlačiť šťavu z dvoch pomarančov a kôru nastrúhať z dvoch pomarančov. Pridať orechy so strúhankou, môže sa dať aj prášok do pečiva polovica sáčku a zľahka premiešať sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej trúbe cca 150 stupňov. Upečenú a vychladnutú rozrežeme ak sa podarí dva krát ak nie tak raz a naplníme krémom. Poliať čokoládou a ozdobiť.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ