Egrešový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Väčšie tvrdé egreše očistíme tak, že odstránime okvetie a stopky. Potom ich umyjeme, poprezeráme a vytriedime. Aby pri tepelnej úprave nepraskali, treba ich husto popichať špendlíkom a až potom ukladať do pohárov. Takto upravené egreše zalejeme cukrovým nálevom (1000 g kryštálového cukru na 1 l vody), uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 70°C.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Husacia pečeň

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tymianová omáčka

Náročnosť

Hovädzí závin

Náročnosť