Egrešový sterilizovaný kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 9 osôb

Postup receptu

  1. Väčšie tvrdé egreše očistíme tak, že odstránime okvetie a stopky. Potom ich umyjeme, poprezeráme a vytriedime. Aby pri tepelnej úprave nepraskali, treba ich husto popichať špendlíkom a až potom ukladať do pohárov. Takto upravené egreše zalejeme cukrovým nálevom (1000 g kryštálového cukru na 1 l vody), uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 70°C.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Múčna pochúťka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Brusnicová omáčka

Náročnosť

Nátierka z kuracej pečene

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Mäsové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút