-
Vyberieme mäso podľa chuti, resp. podľa dostupnosti, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, vajcia, strúhanku, klepáčik na mäso, drevený lopárik, taniere, resp. misky v ktorých budeme mäso obaľovať, panvicu na vysmážanie a olej.
-
Mäso by malo byť ideálne chladené, môže byť aj mrazené, ktoré sme si deň predtým vybrali z mrazáku a nechali voľne rozmraziť ideálne v spodnej časti chladničky.
-
Mäso naklepeme na požadovanú veľkosť dreveným, resp. kovovým klepáčom na drevenej doske, môžeme prikryť mikroténovým sáčikom kvôli odskakovaniu kúskov mäsa a šťavy.
-
Ak máme mäso naklepané osolíme ho a okoreníme podľa chuti. Múku vysypeme napr. do hlbokého taniera, vajce rozšľaháme vydličkou v ďalšom tanieri, môžeme osoliť, a strúhanku taktiež dáme do ďalšieho taniera.
-
Mäso obalíme najrpv v hladkej múke, následne ponoríme do rozšľahaného vajca a nakoniec do strúhanky. Na panvicu nalejeme olej do výšky cca 1 cm a necháme ho rozpáliť. Následne rízky vysmažíme do zlatista z oboch strán.
-
Podávame s prílohou napr. varenými zemiakmi, ryžou, slovenským šalátom a pod. Prajem dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ