Zajac na čierno

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso rýchlo umyjeme, očistíme a pokrájame na porcie. V kastróle rozškvaríme pokrájanú slaninu, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme do ružová. Potom pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, tymian a citrónovú kôru. Do tohto základu vložíme osolené porcie zajaca a prikryté dusíme, až kým sa šťava nevydusí. Potom zalejeme polievkou a udusíme do mäkka. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme červenú zápražku, rozriedime ju šťavou zo zajaca, pridáme dožitá upražený cukor, citrónovú šťavu a precedíme. Porcie zajaca vložíme do omáčky a ešte spolu trocha podusíme. Pred podávaním omáčku podľa chuti okyslíme, osladíme a dosolíme. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená