Parené buchty s makom 1.

V mlieku rozmiešame droždie trochu cukru a múky a pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vajce, roztopený tuk, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, kvások a vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré pomúčime a necháme vykysnúť. Z cesta lyžicou vykrajujeme rovnaké kusy, naplníme ich hustým lekvárom, sformujeme do tvaru buchty a poukladáme do vymasteného kastróla tak, aby buchty cele dno zaplnili. Potom ich zalejeme teplou vodou tak, aby boli zakryté najviac l cm, kastról prikryjeme a vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry. Hotové buchty posypeme zomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman
Zanechať komentár