Parené buchty s makom 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

V mlieku rozmiešame droždie trochu cukru a múky a pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vajce, roztopený tuk, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, kvások a vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré pomúčime a necháme vykysnúť. Z cesta lyžicou vykrajujeme rovnaké kusy, naplníme ich hustým lekvárom, sformujeme do tvaru buchty a poukladáme do vymasteného kastróla tak, aby buchty cele dno zaplnili. Potom ich zalejeme teplou vodou tak, aby boli zakryté najviac l cm, kastról prikryjeme a vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry. Hotové buchty posypeme zomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cesnaková nátierka

Náročnosť

Tvarohové pečivo

Náročnosť

Makovo-slivkové ježe

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Vysmážené rízky

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút