Parené buchty s makom 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

V mlieku rozmiešame droždie trochu cukru a múky a pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vajce, roztopený tuk, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, kvások a vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré pomúčime a necháme vykysnúť. Z cesta lyžicou vykrajujeme rovnaké kusy, naplníme ich hustým lekvárom, sformujeme do tvaru buchty a poukladáme do vymasteného kastróla tak, aby buchty cele dno zaplnili. Potom ich zalejeme teplou vodou tak, aby boli zakryté najviac l cm, kastról prikryjeme a vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry. Hotové buchty posypeme zomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Slivkový prívarok

Náročnosť

Zamilované kuracie prsia

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ananásová roláda

Náročnosť

Trené halušky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Slovenská pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny