Parené buchty s makom 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

V mlieku rozmiešame droždie trochu cukru a múky a pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vajce, roztopený tuk, soľ, postrúhanú citrónovú kôru, kvások a vypracujeme jemné nelepivé cesto, ktoré pomúčime a necháme vykysnúť. Z cesta lyžicou vykrajujeme rovnaké kusy, naplníme ich hustým lekvárom, sformujeme do tvaru buchty a poukladáme do vymasteného kastróla tak, aby buchty cele dno zaplnili. Potom ich zalejeme teplou vodou tak, aby boli zakryté najviac l cm, kastról prikryjeme a vložíme na 20 minút do vyhriatej rúry. Hotové buchty posypeme zomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Babka v čepčeku

Náročnosť

Kuracie prsia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pečené holuby

Náročnosť

Sleduj nás na

Instagrame

Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman