Zajac na smotane 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do vychladnutého moridla vložíme čisté mäso, ktoré necháme asi 3-5 dní v chladnej miestnosti odležať. Potom zajaca vyberieme, odblaníme a prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Na olej dáme ocedenú zeleninu z moridla a pokrájanú cibuľu, popražíme, podlejeme vodou, pridáme zajaca a dusíme. Po udusení dáme do rúry zapiecť. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane a povaríme. Nakoniec pridáme horčicu, cukor a ocot. Omáčku pretrieme cez sito a vložíme do nej pokrájané mäso. Podľa chuti osolíme. Podávame s knedľou, makarónmi, so špagetami alebo s rezancami.
Moridlo: V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená