Ingrediencie
700 g karfiolu
soľ
voda na varenie karfiolu
600 g zemiakov uvarených v šupke
150 g šunky alebo šunkovej salámy
20 g masla
150 g tvrdého syra
0,2 dl mlieka alebo smotany
3 vajcia
30 g strúhanky
- 700 g Karfiol
- 600 g Zemiaky
- 150 g Šunka kuracia
- 20 g Maslo
- 150 g Syr Eidam 30%
- 0.2 dl Mlieko polotučné
- 3 ks Vajce
- 30 g Strúhanka
Postup receptu
Karfiol uvarený v slanej vode rozoberieme na ružičky. Potom olúpeme v šupke uvarené zemiaky, nakrájame na plátky a šunku alebo šunkovú salámu nakrájame na jemné kúsky. Do maslom vymastenej misy dáme najprv vrstvu nakrájaných uvarených zemiakov, trochu osolíme, na to dáme vrstvu karfiolu, posypeme šunkou alebo salámou a nastrúhaným syrom, pokvapkáme maslom, a tak striedavo ukladáme vrstvy, až je misa plná. Navrch poukladáme vrstvu zemiakov, osolíme potrieme rozpusteným maslom a v rúre asi 10 minút zapečieme. Potom v mlieku alebo smotane rozhabarkujeme vajcia, trochu ich osolíme, nalejeme na zapečený pokrm, posypeme strúhankou a dopekáme v rúre tak dlho, až povrch sčervenie. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ