Zapekaný karfiol so zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

700 g karfiolu
soľ
voda na varenie karfiolu
600 g zemiakov uvarených v šupke
150 g šunky alebo šunkovej salámy
20 g masla
150 g tvrdého syra
0,2 dl mlieka alebo smotany
3 vajcia
30 g strúhanky

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Karfiol uvarený v slanej vode rozoberieme na ružičky. Potom olúpeme v šupke uvarené zemiaky, nakrájame na plátky a šunku alebo šunkovú salámu nakrájame na jemné kúsky. Do maslom vymastenej misy dáme najprv vrstvu nakrájaných uvarených zemiakov, trochu osolíme, na to dáme vrstvu karfiolu, posypeme šunkou alebo salámou a nastrúhaným syrom, pokvapkáme maslom, a tak striedavo ukladáme vrstvy, až je misa plná. Navrch poukladáme vrstvu zemiakov, osolíme potrieme rozpusteným maslom a v rúre asi 10 minút zapečieme. Potom v mlieku alebo smotane rozhabarkujeme vajcia, trochu ich osolíme, nalejeme na zapečený pokrm, posypeme strúhankou a dopekáme v rúre tak dlho, až povrch sčervenie. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená