Zapekaný karfiol so zemiakmi

700 g karfiolu
soľ
voda na varenie karfiolu
600 g zemiakov uvarených v šupke
150 g šunky alebo šunkovej salámy
20 g masla
150 g tvrdého syra
0,2 dl mlieka alebo smotany
3 vajcia
30 g strúhanky
Karfiol uvarený v slanej vode rozoberieme na ružičky. Potom olúpeme v šupke uvarené zemiaky, nakrájame na plátky a šunku alebo šunkovú salámu nakrájame na jemné kúsky. Do maslom vymastenej misy dáme najprv vrstvu nakrájaných uvarených zemiakov, trochu osolíme, na to dáme vrstvu karfiolu, posypeme šunkou alebo salámou a nastrúhaným syrom, pokvapkáme maslom, a tak striedavo ukladáme vrstvy, až je misa plná. Navrch poukladáme vrstvu zemiakov, osolíme potrieme rozpusteným maslom a v rúre asi 10 minút zapečieme. Potom v mlieku alebo smotane rozhabarkujeme vajcia, trochu ich osolíme, nalejeme na zapečený pokrm, posypeme strúhankou a dopekáme v rúre tak dlho, až povrch sčervenie. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ