Držková polievka so zemiakmi

Držky asi dvakrát vyperieme v studenej vode, potom vyžmýkame v soli, nečistotu oškrabeme nožom a znova oplákneme v studenej vode. Potom ich dáme do studenej, málo osolenej vody a varíme 10 až 15 minút.
Prvú vodu zlejeme a držky prezrieme, či sú úplne čisté. Zalejeme ich čerstvou vodou, osolíme, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky, cibuľu a varíme najmenej 2 hodiny, až kým nie sú držky mäkké.
Potom polievku precedíme, držky vyberieme a pokrájame na rezance. Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme do polievky a ešte 10 minút povaríme.
Nakoniec do polievky vložíme pokrájané držky, podľa chuti ju okoreníme mletým čiernym korením, majoránom, mletou sladkou i údenou paprikou, posekanou zelenou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou a cesnakom rozotretým so soľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ