Držková polievka 3.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Držky asi dvakrát vyperieme v studenej vode, potom vyžmýkame v soli, nečistotu oškrabeme nožom a znova oplákneme v studenej vode. Potom ich dáme do studenej, málo osolenej vody a varíme 10 až 15 minút. Prvú vodu zlejeme a držky prezrieme, či sú úplne čisté. Zalejeme ich čerstvou vodou, osolíme, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a varíme najmenej 2 hodiny, až kým nie sú držky mäkké. Potom polievku precedíme, držky vyberieme a pokrájame na rezance. Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme do polievky a ešte 10 minút povaríme. Nakoniec do polievky vložíme pokrájané držky, podľa chuti ju okoreníme mletým čiernym korením, majoránom, mletou sladkou i pálivou paprikou, posekanou zelenou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou a cesnakom rozotretým so soľou. Do polievky môžeme pridať aj kúsky pokrájaného údeného mäsa, ktoré sme varili spolu s držkami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená