Držková polievka 3.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Držky asi dvakrát vyperieme v studenej vode, potom vyžmýkame v soli, nečistotu oškrabeme nožom a znova oplákneme v studenej vode. Potom ich dáme do studenej, málo osolenej vody a varíme 10 až 15 minút. Prvú vodu zlejeme a držky prezrieme, či sú úplne čisté. Zalejeme ich čerstvou vodou, osolíme, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a varíme najmenej 2 hodiny, až kým nie sú držky mäkké. Potom polievku precedíme, držky vyberieme a pokrájame na rezance. Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme do polievky a ešte 10 minút povaríme. Nakoniec do polievky vložíme pokrájané držky, podľa chuti ju okoreníme mletým čiernym korením, majoránom, mletou sladkou i pálivou paprikou, posekanou zelenou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou a cesnakom rozotretým so soľou. Do polievky môžeme pridať aj kúsky pokrájaného údeného mäsa, ktoré sme varili spolu s držkami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vajcový šalát 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Mäsové valčeky

Náročnosť