Zemiakové halušky s tvarohom a smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené a umyté zemiaky postrúhame, pridáme preosiatu múku a zamiesime cesto. Do vriacej vody, ktorú vopred osolíme, z drevenej lopatky hádžeme nožom malé halušky, ktoré na miernom ohni varíme 5-8 minút. Uvarené halušky vyberieme cedidlom, opláchneme horúcou vodou, necháme odkvapkať a pomastíme vyškvarenou údenou slaninou. Hotové halušky premiešame alebo priamo na tanieri posypeme osoleným tvarohom a polejeme hustou kyslou smotanou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená