Zemiakové knedle 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a ešte teplé pretrieme alebo postrúhame. Do teplých zemiakov zamiešame krupicu a necháme vychladnúť. Potom pridáme soľ, vajce, podľa potreby múku a vypracujeme mäkké cesto. Žemľu alebo rožky pokrájame na kocky, opražíme na masle, pridáme do zemiakového cesta a ešte spolu dobre vypracujeme. Potom z cesta nakrájame rovnako veľké kúsky, ktoré sformujeme na podlhovasté knedle a v osolenej vriacej vode varíme podľa veľkosti 20 až 25 minút. Uvarené knedle hneď pokrájame na plátky, polejeme roztopeným maslom a trocha posypeme postrúhanou žemľou opraženou na masle.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená